/STOP abortit! Kisha Orthodhokse Ruse ndihmon 14 mijë nëna të reja

STOP abortit! Kisha Orthodhokse Ruse ndihmon 14 mijë nëna të reja

Mijëra gra në të gjithë Rusinë janë ndihmuar financiarisht nga qendrat humanitare të themeluara nga Kisha Orthodhokse Ruse, duke parandaluar abortet që ata mendonin të kryenin.

Qendrat e Kishës, që shtrihen në 102 qytete, ndihmuan 14,507 gra që nga fillimi i 2017, duke shpëtuar jetën e fëmijëve të tyre, raporton RIA-Novosti.

Këto numra nënvizojnë rëndësinë e Kishës jo vetëm për predikimin kundër abortit, por për ta vënë atë predikim në veprim, duke u ofruar ndihmë konkrete atyre që janë në nevojë. Ndërkohë që statistikat kanë treguar përmirësime të konsiderueshme në vitet e fundit.

Gratë që gjejnë veten në situata të vështira në jetë dhe mendojnë të kryejnë abort, kur ato marrin një ndihmë financiare, ato heqin dorë nga idea e abortit dhe pendohen. Sipas Maria Studenikina, kryetare e Lëvizjes kundër abortit të Departamentin e Kishës Ruse për Bamirës, shprehet se rreth 27% e grave që kanë ndër mend të kryejnë abort përmendin vështirësi financiare dhe paaftësi për të mbështetur fëmijën e tyre.

E rëndësishme në këtë mision janë edhe donacionet. 

Pa dyshim, mijëra fëmijë do të shpëtohen nga donacionet e sjella nga besimtarët duke ndihmuar më shumë misionin e shenjtë të Kishës Orthodhokse Ruse për të parandaluar abortet duke ndihmuar financiarisht dhe shpirtërisht nënat e ardhshme.