Theofania – Bekimi i Ujit – Fier

Periudha e 12 diteshit festiv kulmon me te kremten e Theofanise, shfaqjes se Perendise Triadik dhe bekimin e ujerave, njekohesisht gjithe krijeses. Me solemnitet dhe madheshti u festua dita e Ujit te Bekuar ne Kishen…

E Kremtja e Shenjtorit të dashur të të…

U kremtua me nderimin dhe lavdinë, që meriton, e kremtja e shenjtorit të dashur të të gjithëve, shën Nikolla i Mirës së Likisë. Në këtë të kremte, mbrëmësorja u krye në kishën e shën Nikollës…

VANGJEL LULE, besimtar dhe patriot

https://youtu.be/aFOeBPGYy7g VANGJEL LULE, besimtar dhe patriot, psalti i Kishave, të Shën Gjergjit në Fier dhe Shën Gjergjit në Boston, bashkëpunëtor i Imzot Nolit në kishën orthodhokse të shqiptarëve në Amerikë, atdhetari që ishte një nga…