/Patriarkana Rumune shpreh solidaritet me vendin tonë të prekur rëndë nga tërmeti

Patriarkana Rumune shpreh solidaritet me vendin tonë të prekur rëndë nga tërmeti

Patriarkana Rumune shpreh solidaritet me vendin tonë të prekur rëndë nga tërmeti

Zyra e Shtypit e Patriarkanës së Rumanisë publikoi dje një deklaratë, ku i nxit të gjithë të solidarizohen me popullin shqiptar dhe të mbledhin ndihma për të vuajturit, të cilët kanë mbetur tashmë të pastrehë.

Teksti i plotë i deklaratës është si më poshtë:

Në shenjë keqardhjeje të thellë për të gjithë të prekurit nga tërmeti që ndodhi sot, më 26 Nëntor 2019 në Shqipëri, Patriarkana e Rumanisë, i gjithë kleri dhe besimtarët rumunë solidarizohen me Kishën Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë si dhe të gjithë popullin shqiptar.

Përballë një tragjedie të tillë të shkaktuar nga lëkundjet e forta të tokës, që u morën jetën shumë njerëzve dhe lanë të dëmtuar qindra të tjerë, pa llogaritur dëmet materiale, ne i lutemi thellësisht Perëndisë për prehjen e shpirtrave të të fjeturve dhe për shërimin e të dëmtuarve.

Gjithashtu, u bëjmë thirrje të gjithëve të ndihmojnë sa të munden ata që kanë mbetur pa strehë (duke bashkangjitur më poshtë numrat e llogarisë bankare të Patriarkanës Rumune).

Burimi: https://basilica.ro/en/romanian-patriarchate-expresses-solidarity-with-albanians-affected-by-earthquake/?fbclid=IwAR1rhyyHkrOPaC0ry1c0q2XrhUDT05QvzQz0Hx9sEe1cW2zLlVhP-IX4k84