/Pagëzime në masë nga patriarku i Aleksandrisë

Pagëzime në masë nga patriarku i Aleksandrisë


Patriarku Theodhor i Aleksandrisë pagëzoi 350 indigjenë në Qendrën Misionare orthodhokse në Kidamali, ndërsa vizitonte Dioqezën e Shenjtë të Arusës dhe Tanzanisë Qendrore.

Pas shërbesës së Pagëzimeve, Patriarku mblodhi klerikët e Dioqezës në një Sinod Hieratik, ku diskutoi me ta dhe i inkurajoi të vazhdonin detyrat e tyre priftërore me entuziazëm dhe përkushtim.

Pas kësaj, u mblodhën në veçanti edhe episkopët, të cilët e informuan më tej  Patriarkun lidhur me zhvillimin e veprës Misionare në Dioqezën e tyre.