Mbi Drogën dhe Alkoolin

Mbi drogën dhe Alkoolin Shpresojmë që nërmjet këtij shkrimi të nxjerrim dy mësime: Së pari, të shërbejë si paralajmërim për shumë persona që ende nuk kanë lejuar që droga dhe alkooli të bëhen një problem…

Përdorimi i pa vend i fjalës – “adhuroj”

Përdorimi i pa vend i fjalës: “adhuroj” Sot në komunikimin midis njerëzve, është bërë shumë e përdorshme fjala “adhuroj”. Njerëzit shumë shpesh përdorin shprehje të tilla si: e adhuroj atë njeri, adhuroj natyrën, një objekt,…

Rruga e Lirisë – Mitropoliti i Korçës Hirësi…

Rruga e Lirisë                                               Mitropoliti i Korçës Hirësi Joani Ne jetojmë në një kohë kur njerëzit nuk dëgjojnë. E gjithë shoqëria dhe e gjithë bota nuk dëgjon. Madje një filozof dhe teolog shumë i njohur,…

Trashëgimi i Mëkatit Fillestar

Trashëgimi i mëkatit fillestar Aspekti më i shëmtuar dhe më i trishtuar i Mëkatit fillestar (stërgjyshor), është transmetimi i tij nga njeriu i parë tek pasardhësit e tij dhe nga brezi në brez tek e…