Kozmologjia – Si u krijua bota?

                                                   Kozmologjia Si u krijua bota? 1. Krijimi i Botës Tani do të zhvendosemi nga Krijuesi tek krijimi. Nga Mjeshtri tek puna e dorës së Tij. Nga Teologjia tek Kozmologjia që merret me kozmosin, i…

Trinia e Shenjtë

Trinia e Shenjtë Perëndia është triadik. Është plotësisht e qartë se Perëndia, duke qenë i pafund dhe i gjithë-përsosur dhe i pandryshueshëm është një, unik dhe i vetëm; sepse është e pamundur të ekzistojnë dy…

Atributet e Perëndisë

Atributet e Perëndisë Perëndia ka shumë atribute që janë të ngjashme me natyrën dhe esencën e Tij sepse Perëndia nuk është komplekse, e përbërë nga pjesë të ndryshme, por e thjeshtë, dhe veçoritë që i…