Shën Agustini – Rrëfimet

Shën Agustini Rrëfimet Edhe pse fëmijë, më ishte treguar për jetën e përjetëshme që na është premtuar nga Zoti ynë, i cili përuli veten e tij dhe erdhi midis nesh mëkatarëve krenarë. Si një katikumen…

Shën Agustini – Rrëfimet

Shën Agustini    Rrëfimet Unë të pranoj, o Zot i qiellit dhe tokës, dhe të lavdëroj për fillimet e mia të para, edhe pse nuk mund t’i mbaj mend. Por Ti i ke lejuar njerëzit…

Mëkati Stërgjyshor; Urdhërimi; Tunduesi

Mëkati Stërgjyshor Njeriu i parë ishte jashtëzakonisht i lumtur dhe i bekuar në Parajsë. Perëndia e kishte pajisur atë me të gjitha aftësitë që të mos mëkatonte, sepse njeriu ishte krijuar i pastër, i pafajshëm,…

Parajsa; Pema e Jetës; Pema e Njohjes së…

Parajsa Kur Perëndia krijoi njeriun Ai “mbolli një kopsht në Eden, në lindje e në të e vendosi njeriun që e kishte krijuar”, na thotë Shkrimi i Shenjtë. Dhe përsëri: “dhe Zoti e mori njeriun…

E Diela e X e Mateut – Mitropoliti…

E DIELA E X E MATEUT Mateu 17, 14-23. MITROPOLIA E SHENJTË E BERATIT Edukimi i Saktë “Ma sillni atë këtu” v. 17. Nëse do të vemi në një fidanishte, do të shikojmë mijëra fidanë.…