Mbi Kreshmimin

Kreshmimi, sipas dëshmisë së Shën Vasilit të Madh, është urdhërimi më i vjetër i dhënë  njeriut nga Perëndia. Ky atë i madh i Kishës së Krishtit thotë: “O Njeri, ji i devotshëm dhe medito me…

Shën Spiridhoni dhe rrugëtimi i trupit të tij…

Shën Spiridhoni dhe rrugëtimi i trupit të tij nga Kostandinopoja në Krujë, Durrës e deri në Korfuz Shën Spiridhoni, një shenjtor i madh dhe mrekullibërës i Kishës Orthodhokse, lindi në Trimithundë të Qipros në vitin…