Diela e Etërve të Sinodit të 7 Ekumenik!

Nga Imzot Joani Të dashur vëllezër dhe motra më Krishtin. Sot Kisha jonë nderon kujtimin e shenjtë të etërve, të Sinodit të 7 Ekumenik që u mblodh në vitin 787 në Nikea të Azisë së…

E kremtja e mbulesës së Shenjtë të së…

E Tërëshenjta: Arka e Gjallë “Edhe pas kurtinës së dytë ishte tenda  që quhet Shenjtërore e Shenjtëroreve...” v. 3. Vargjet e Sinaksarit: “Me Mbulesën tënde o Virgjëreshë e qashtër, mbulon dhe mbështjell ata që rendin…

“Misionarë në shtëpi” – Emisioni i pestë

Nga Alexandra Ritsi "Fuqia e Paqes" "Fuqia e Paqes" Si mund të Veprojmë kur përballemi me shqetësime apo situatë stresante!1. Të marrim frymë Thellë 2. Të lutemi3. Të qetësojmë veten4. Të fokusohemi në prezencën e Perëndisë…

Shën Dhimitri

Shën Dhimitri jetoi në Selanik nën sundimin e Galer Maksimianit (rreth 306). Rridhte nga një ndër familjet më aristokrate të provincës së Maqedonisë dhe të gjithë e çmonin, jo vetëm për origjinën e tij fisnike…