/Intervistë me Atë Petro Thanasi, një nga klerikët e parë të Kishës, mbas ringritjes së saj kanonike

Intervistë me Atë Petro Thanasi, një nga klerikët e parë të Kishës, mbas ringritjes së saj kanonike

“…Para ardhjes së Kryepiskopit Anastas, ishim një grup që nisëm studimet në Mitropolinë e Kastorias për t’u përgatitur si klerikët e ardhshëm. Kryepiskopi na solli në Shqipëri në seminarin teologjik, sepse donte të arsimoheshim në gjuhën shqipe dhe në Shqipëri…” INTERVISTA E DITES me Atë Petro Thanasi, një nga klerikët e parë të Kishës Orthodhokse, mbas ringritjes së saj kanonike. Intervista dhe video nga Aleksandër Dimroçi Kisha e Shën Nikollës, Kavajë, Gusht 2022