/Hapja e seminarit hieratik-teologjik dhe vepra ndërtuese e Kryepiskopit Anastas

Hapja e seminarit hieratik-teologjik dhe vepra ndërtuese e Kryepiskopit Anastas

Hapja e seminarit hieratik-teologjik për formimin e klerikëve dhe vepra ndërtuese e Kryepiskopit Anastas Intervistë me At Ilia Kotnanin, i cili tregon për periudhën e parë të ringritjes kanonike të Kishës Orthodhokse në Shqipëri – hapjen e seminarit hieratiko-teologjik, dorëzimi i klerikëve të parë, fillimi i jetës liturgjikale nëpër enoritë si dhe ne pjesën e dytë të intervistës përmend veprën ndërtuese të Kryepiskopit Anastas, që nisi mbas 2 Gushtit të vitit 1992 ndërtimin e kishave të reja, restaurimin e të vjetrave, kishave dhe manastireve të rrënuara tërësisht nga periudha e egër e komunizmit kundër besimit fetar. Intervistoi për Radion NGJALLJA Aleksandër Dimroçi, Korçë 27 Korrik 2022