VANGJEL LULE, besimtar dhe patriot

https://youtu.be/aFOeBPGYy7g VANGJEL LULE, besimtar dhe patriot, psalti i Kishave, të Shën Gjergjit në Fier dhe Shën Gjergjit në Boston, bashkëpunëtor i Imzot Nolit në kishën orthodhokse të shqiptarëve në Amerikë, atdhetari që ishte një nga…

Të duam Atdheun tonë dhe ta begatojmë dhe…

https://youtu.be/aMV1CfrztCk “Të përpiqemi për vendin tonë me gjithçka që mundemi, sepse duke u përpjekur për vendin tonë, padyshim se ne më tepër ndihmojmë veten…” Intervista e ditës në Radio “Ngjallja” me Mitropolitin e Korçës, Hirësi…

𝐅𝐢𝐫𝐦𝐞̈𝐭𝐚𝐫𝐞̈𝐭 𝐨𝐫𝐭𝐡𝐨𝐝𝐡𝐨𝐤𝐬𝐞̈ 𝐭𝐞̈ 𝐩𝐚𝐯𝐚𝐫𝐞̈𝐬𝐢𝐬𝐞̈

ME RASTIN E 110-VJETORIT TË SHPALLJES SË PAVARËSISË 𝐅𝐢𝐫𝐦𝐞̈𝐭𝐚𝐫𝐞̈𝐭 𝐨𝐫𝐭𝐡𝐨𝐝𝐡𝐨𝐤𝐬𝐞̈ 𝐭𝐞̈ 𝐩𝐚𝐯𝐚𝐫𝐞̈𝐬𝐢𝐬𝐞̈ Babë Dudë Karbunara (1842 – 1917) Lindi në Berat më 1842. Ai njihej ndryshe me emrin Jorgji Karbunara, por me të marrë titullin…