Java e Madhe për të krishterët orthodhoksë

Të krishterët orthodhoksë, mbasi kanë kreshmuar për dyzet ditë, festojnë të Dielën e Palmave ose Dafinave, kjo në përkujtim të Hyrjes së Krishtit në Jeruzalem. Me palma dhe dafina priteshin në kohët e lashta mbretërit…

Ti, Si do ta Presësh Krishtin?

“Maria si mori një litër miro prej nardi të papërzier, shumë të shtrenjtë, leu këmbët e Jisuit” v. 3. Teksti i sotëm i Ungjillit, na paraqet një pritje të dyfishtë të Zotit. Njëra, private dhe…

Predikon Mitropoliti i Korçës, Hirësia e Tij imzot…

E Diela e pestë e Kreshmës (Shën Maria Egjiptiane)- Predikon Mitropoliti i Korçës, Hirësia e Tij imzot † Joani! http://mitropoliaeshenjtekorce.com/2019/04/14/e-diela-e-5-te-e-kreshmes-maria-egjiptiane-predikon-mitropoliti-i-korces-hiresia-e-tij-imzot-%E2%80%A0-joani/