/“…Krishtërimi në Durrës është apostolik, prandaj edhe kryepiskopi Anastas e vulosi këtë koncept, duke bërë një kishë në nder të Apostull Pavlit, këtë kishë që ne gëzojmë këtu, për të treguar se kemi rrënjë të thella historike 2000 vjeçare të krishtërimit..” *Fjala e Episkopit të Bylisit, Hirësi Astit në të kremten e Apostujve të shenjtë, Petro dhe Pavël, në katedralen orthodhokse të Durrësit. RADIO NGJALLJA 29 Qershor 2021

“…Krishtërimi në Durrës është apostolik, prandaj edhe kryepiskopi Anastas e vulosi këtë koncept, duke bërë një kishë në nder të Apostull Pavlit, këtë kishë që ne gëzojmë këtu, për të treguar se kemi rrënjë të thella historike 2000 vjeçare të krishtërimit..” *Fjala e Episkopit të Bylisit, Hirësi Astit në të kremten e Apostujve të shenjtë, Petro dhe Pavël, në katedralen orthodhokse të Durrësit. RADIO NGJALLJA 29 Qershor 2021