/U’ jam ARBËRESH -Intervistë me studiuesin Arbëresh Prof. Luis de Rosa

U’ jam ARBËRESH -Intervistë me studiuesin Arbëresh Prof. Luis de Rosa

U’ jam ARBËRESH – Io sono arbëresh Intervistë me studiuesin Arbëresh Prof. Luis de Rosa Shpirti stoik arbëresh që na zbulohet prej këtij personaliteti që vjen nga zona e Molises në Italinë qëndrore, një vend ku mbijetesa e arbëreshëve të moçëm, konvertimi i fesë së të parëve, tendenca për zhdukjen e traditave dhe zakoneve arbërore bëhen të ditura për publikun e gjerë të radio Ngjallja. Largimi nga atdheu, persekutimi, malli për Arbërinë. Feja e Gjergj Kastriot Skënderbeut, Traktati i Gaeta- dhe firmosja e këtij traktati nga Peshkopi Orthodhoks i Krujës Stefani si edhe të tjera të vërteta që vijnë ekskluzivisht për të gjithë miqtë e Radio Ngjallja. 5 Korrik 2023