/Shërbesë Përkujtimore për foshnjat që ndërruan jetë të papagëzuar

Shërbesë Përkujtimore për foshnjat që ndërruan jetë të papagëzuar

Shërbesë Përkujtimore për foshnjat që ndërruan jetë të papagëzuar

Në kisha të ndryshme të Moskës, Shën Petërburgut dhe Barnaulit u mbajtën shërbesa përkujtimore për foshnjat që ndërruan jetë pa arritur dot t’i pagëzonin. Kjo nismë u realizua me kërkesën e shoqatës bamirëse “Drita në duart tona”, e cila u ofron mbështetje prindërve që humbin foshnjat e tyre vetëm pak kohë pas lindjes, ose edhe gjatë shtatzënisë.

Sipas një raporti të bërë në Rusi, një në pesë shtatëzani në këtë vend përfundon në vdekjen e fëmijës qoftë në tre mujorin e parë të shtatzënisë, gjatë lindjes apo përpara se të mbushë vitin.

Burimi: https://www.orthodoxianewsagency.gr/foreignnews/memorial-service-in-russian-churches-for-unbaptized-infants-that-passed-away/?fbclid=IwAR3XiGoqHnl0yqkeKv4yB6HmOc-p5Bk7ICkZDWA-Etjk9lkVm4r3H5lwVm8