/“Përsëri Kisha jonë na fton të ngremë brenda zemrës dhe mendjes sonë Kryqin e Zotit. Sot, ashtu si edhe në kohët e hershme ka nga ata për të cilët kryqi është skandal apo marrëzi. Por, për të krishterët orthodhoksë mbetet Zot i fuqisë dhe Zot i urtësisë. Me parakushtin që ky kryq të na frymëzojë gjithmonë; që të fuqizojmë dashurinë tonë për Perëndinë dhe për ikonat e Tij – njerëzit e tjerë… Për ne të krishterët orthodhokse, Liturgjia Hyjnore nuk është thjesht një kujtim i asaj çka ndodhur me Kryqin, por një përjetim i ri i kësaj ngjarjeje…” Fjala e Kryepiskopit Anastas në të Dielën e Lartësimit të “Kryqit të Nderuar” Katedralja “Ngjallja e Krishtit” Tiranë 14 Shtator 2021

“Përsëri Kisha jonë na fton të ngremë brenda zemrës dhe mendjes sonë Kryqin e Zotit. Sot, ashtu si edhe në kohët e hershme ka nga ata për të cilët kryqi është skandal apo marrëzi. Por, për të krishterët orthodhoksë mbetet Zot i fuqisë dhe Zot i urtësisë. Me parakushtin që ky kryq të na frymëzojë gjithmonë; që të fuqizojmë dashurinë tonë për Perëndinë dhe për ikonat e Tij – njerëzit e tjerë… Për ne të krishterët orthodhokse, Liturgjia Hyjnore nuk është thjesht një kujtim i asaj çka ndodhur me Kryqin, por një përjetim i ri i kësaj ngjarjeje…” Fjala e Kryepiskopit Anastas në të Dielën e Lartësimit të “Kryqit të Nderuar” Katedralja “Ngjallja e Krishtit” Tiranë 14 Shtator 2021