/Pelegrinë të shumtë udhëtojnë drejt Moskës për të nderuar Lipsanet e Shenjta

Pelegrinë të shumtë udhëtojnë drejt Moskës për të nderuar Lipsanet e Shenjta

Një numër i madh besimtarësh Orthodhoksë udhëtojnë drejt Moskës për të nderuar lipsanet e shenjta.

Më 14 Korrik, lipsanet e “Shën Petros dhe Fevronias”,  shenjtorëve mbrojtës të familjes dhe martesës në Kishën Orthodhokse, u transportuan nga qyteti i Murom-it për në Moskë.

Pelegrinëve do t’u jepet mundësia t’i nderojnë e t’u falen atyre në katedralen e “Krishtit Shpëtimtar”,  nga datat 14 deri më 21 Korrik.

Kur pak kohë më parë në këtë katedrale u sollën “Kryqi i Shën Andreas”, “Brezi i të Tërëshenjtës” dhe lipsanet e shenjtorëve “Pandeleimon dhe Nikolla”, u formua një rradhë shumë e madhe besimtarësh që prisnin t’i nderonin. E njëjta gjë pritet të ndodhë edhe këtë herë.

Autoritetet kanë bërë me dije se nëse numri i njerëzve në radhë do të jetë i madh, do të ketë bllokim të Urës Patriarkale dhe kufizim të transportit të automjeteve.

Burimi: https://www.themoscowtimes.com/2019/07/15/orthodox-pilgrims-flock-to-moscow-to-see-holy-relics-a66414