/Një dëshmi e rrallë e z. Dhimitër Topi

Një dëshmi e rrallë e z. Dhimitër Topi

Kujtojmë sot 6 Shkurtin e vitit të kobshëm 1967, kur diktatori komunist, Enver Hoxha mbajti fjalimin ”Revolucionarizimi i mëtejshëm i partisë dhe pushtetit”, me të cilin filloi lufta kundër ”ideologjisë fetare” e ”zakoneve prapanike”, që shkaktoi persekutimin e të tmerrshëm kundër klerit e komuniteteve fetare, e më vonë solli deri te shpallja, me ligj, e Shqipërisë si vend i parë dhe i vetëm ateist në historinë botërore. Një dëshmi e rrallë e z. Dhimitër Topi (FOTOGRAF), i cili na sjell sot momente të vaçanta nga jeta e besimtarëve të asaj kohe, që nga fillimi i marrëzisë së diktatorit e deri në çastet kur këmbanat ranë përsëri.