/Kur bën dobi kreshma?

Kur bën dobi kreshma?


“Le të kemi përmbajtje në gjithë shqisat tona.

Pra, nëse kreshmon nga ana ushqimore, por i lë sytë e tu të shohin me kureshtje, kështu ata krijojnë smirë dhe zili në shpirtin tënd, dhe nëse veshi yt pranon sharje, këngë të pahijshme, përgojime, fjalë të këqija dhe pranon dhe gjëra që dëmtojnë dhe shqisat e tjera, cila është dobia e kreshmës? Patjetër nuk do kesh asnjë dobi.

Pra, nevojitet një kreshmë, jo vetëm nga ana ushqimore, por një kreshmë me gjithë shqisat tona”.

Shën Grigor Pallamai