/Kisha e “Shën Prokopit” do të rindërtohet sipas ritit Orthodhoks ashtu siç ne e duam dhe vendosim!

Kisha e “Shën Prokopit” do të rindërtohet sipas ritit Orthodhoks ashtu siç ne e duam dhe vendosim!

Kisha e “Shën Prokopit” do të rindërtohet sipas ritit Orthodhoks ashtu siç ne e duam dhe vendosim! 1. Kisha Orthodokse nuk është shoqatë, është një institucion hyjnor që ka funksionuar në shekuj dhe kreu i këtij institucioni është Jisu Krishti Perëndi-Njeriu i Cili e qeveris Vet këtë kishë për 2000 vjet me rradhë. 2. Ne si komunitet nuk pranojmë asnjë lloj shantazhi, asnjë lloj presioni që na vjen nga jashtë – qoftë nga individë, shoqata madje as nga pushteti. Intervistë me At Ilia Maznikun mbi rikonstruksionin e kishës së Shën Prokopit. 19 Janar 2023