/Historia e Kishës Orthodhokse në Shqipëri – At Emanuel Lusha

Historia e Kishës Orthodhokse në Shqipëri – At Emanuel Lusha

Në këtë referat At Emanueli përshkruan përhapjen e Kishës Orthodhokse në territorin Ilir, arbëror dhe shqiptar nga shekujt e parë e deri në fillimet e shek XX. Autoqefalia e Kishës Orthodhokse të Shqipërisë. Kisha në kohën e komunizmit, mbyllja, persekutimi deri në ardhjen e demokracisë dhe ardhja e Eksarkut të Patriakanës Ekumenike Episkopi i Andrusës Anastasi. Zgjedhja dhe Fronëzimi i Kryepiskopit Anastas. 3 Nëntor 2022 Video: Anastas Moçi