/E diela e dytë pas Mateut – Nxënësit e parë – Predikon Mitropoliti i Korçës Joani

E diela e dytë pas Mateut – Nxënësit e parë – Predikon Mitropoliti i Korçës Joani

“Ungjilli nuk është një filozofi intelektuale. Ungjilli është një mënyrë e re për të jetuar. Nëse do të jetojmë sipas mësimit të Ungjillit jeta jonë do të ndryshojë. Ndërsa filozofitë abstrakte nuk na ndryshojnë ne, do të na ndryshojnë opinionet e ndryshme të njerëzve, por nuk ndryshojnë natyrën e njerëzve dhe Zoti erdhi pikërisht për ta ndryshuar natyrën tonë, ajo që ishte shtrembëruar për ta drejtësuar…..”
E Diela e dytë pas Mateut (Nxënësit e parë) Mateu 4:18-23.
Predikim nga Mitropoliti i Korçës Hirësi Joani.
18/Qershor/2023
Katedralja “Ngjallja e Krishtit”, Korçë.