Sa më pranë Zotit, më të bashkuar me…

Për vite me radhë është bërë traditë java aktive e grupeve rinore të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë në bashkëpunim me grupin e të rinjve të ardhur nga OCMC (Qendra e Krishterë Orthodhokse Misionare), të…

54 vjet nga fjetja e Imzot Theofan Nolit

13 marsi shënon 54 vjet nga fjetja e personalitetit të shquar të Kishës sonë dhe të gjithë kombit, Imzot Theofanit (Nolit). Ai i mbylli sytë mё 13 mars tё vitit 1965, në qytetin e Bostonit,…

Besëtytnitë për Vitin e Ri

Ndryshimi i vitit është një kohë ku shumë njerëz kryejnë mjaft rite duke besuar fort se ato do të sjellin mbarësi dhe fat për gjatë vitit të ri. Këto rite janë të trashëguara brez pas…

“Ata kanë sytë e shpirtit”

THIRRJE PER MOBILIZIM! “Ata kanë sytë e shpirtit” Të dashur të rinj besimtarë dhe kushdo që e lexon këtë njoftim:Siç e dini, ekzistojnë shumë pranë nesh njerëz të cilët kanë nevoja speciale për shkak të…

Është i njëjti person Shën Nikolla dhe Santa…

Shën Nikolla lindi në shekullin e 3-të nga prindër të krishterë, Theofani dhe Nona, në Patara të Azisë së vogël (sot Demre, Antalja,Turqi). Emri i tij në greqisht Nikolaos do të thotë: “fitore e popullit”…

Apostull Andrea, i Parëthirruri.

Oshënar Frumenti i Abisinisë, ndriçues i Etiopisë. Apostull Andrea, i Parëthirruri - Apostulli i lavdishëm i Krishtit, shën Andrea, ishte vëllai i shën Petros dhe vinte nga Betsaida, në bregun perëndimor të liqenit të Gjenesaretit.…