E DIELA E TË LIDHURIT TË DJATHIT Mateu…

Përse të Kreshmojmë?“Ndërsa ti, kur të kreshmoshë.... të mos dukesh para njerëzve, që kreshmon” v. 17. Nga nesër hyjmë në Kreshmën e Madhe dhe të Shenjtë, në një periudhë, kryesisht, shpirtërore. Çdo i krishterë, detyrohet…

Talantat dhe Përgjegjësia

“Njërit i dha pesë talanta, e tjetrit dy, e tjetrit një; gjithësecilit sipas fuqisë së tij” v. 15. Një interes, tepër të madh shoqëror, ka shëmbëlltyra shumë e bukur e talantave, që dëgjuam në Ungjillin…

Një Ndryshim i Mrekullueshëm

E DIELA E XV E LUKAIT E ZAKEUT Lukai 19, 1-10. Një Ndryshim i Mrekullueshëm “Biri i njeriut ka ardhur për të kërkuar e për të shpëtuar atë që kishte humbur” v. 10. Të pakta…

Mirënjohja – Virtyti i Harruar

E DIELA E XII E LUKAIT E 10 LEBROZËVE Lukai 17, 12-19. Mirënjohja – Virtyti i Harruar “Njëri prej tyre, kur pa se ishte pastruar, u kthye e lavdëronte Perëndinë me zë të lartë” v.…

Lufta e Pandërprerë e Pendimit

E Diela pas Ujit të Bekuar, Mateu 4, 12-17 Lufta e Pandërprerë e Pendimit “Pendohuni, se mbretëria e qiejve është afër” v. 17. Këto fjalë përbënë predikimin e parë, që bëri Zoti ynë, pas pagëzimit…

KRISHTLINDJE 2018

† IGNATI Mitropoliti i Beratit, Vlorës dhe Kaninës. Klerit dhe Besimtarëve shpresëtarë të Mitropolisë, Bijtë e mi të dashur më Krishtin! Rruga Që Na Shpie Tek Grazhdi “Barinjtë i thanë njëri-tjetrit: Të shkojmë në Betlehem…