Sa më pranë Zotit, më të bashkuar me…

Për vite me radhë është bërë traditë java aktive e grupeve rinore të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë në bashkëpunim me grupin e të rinjve të ardhur nga OCMC (Qendra e Krishterë Orthodhokse Misionare), të…

54 vjet nga fjetja e Imzot Theofan Nolit

13 marsi shënon 54 vjet nga fjetja e personalitetit të shquar të Kishës sonë dhe të gjithë kombit, Imzot Theofanit (Nolit). Ai i mbylli sytë mё 13 mars tё vitit 1965, në qytetin e Bostonit,…

E DIELA E TË LIDHURIT TË DJATHIT Mateu…

Përse të Kreshmojmë?“Ndërsa ti, kur të kreshmoshë.... të mos dukesh para njerëzve, që kreshmon” v. 17. Nga nesër hyjmë në Kreshmën e Madhe dhe të Shenjtë, në një periudhë, kryesisht, shpirtërore. Çdo i krishterë, detyrohet…

Mitropolia e Korçës, pjesë e ringritjes së KOASH!

Mitropolia e Shenjtë e Korçës, si pjesë e ringritjes së Kishës Orthodhokse Autoqefale në Shqipëri (KOASH) Pas një përndjekje të gjatë dhe nga më të egrat, të cilat ndodhën në Lindjen Komuniste, Kisha Orthodhokse Autoqefale…